^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Ένα όμορφο ταξίδι επιμόρφωσης...

Ένα όμορφο ταξίδι επιμόρφωσης πραγματοποίησαν από τις 19 Ιουνίου και έως τις 24 Ιουνίου 2016, έξι εκπαιδευτικοί από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού (γνωστό και ως Σχολείο της Αγάπης αφού όλοι γνωρίζουν πως αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό σχολείο εξαιτίας της φοίτησης σε αυτό ενός μεγάλου ποσοστού μαθητών από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, κυρίως Ρομά από τον γειτονικό καταυλισμό του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης).

Η θεματολογία που αναλύθηκε αφορούσε το κυρίαρχο πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου και έχει να κάνει με το θέμα της Σχολικής Διαρροής ή με άλλο τρόπο της πρόωρης εγκατάλειψης του Δημόσιου Σχολείου για κάποιους λόγους?
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει με διάφορους τρόπους τα ποσοστά της σχολικής διαρροής στις χώρες μέλη της και κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Να σημειώσουμε πως στην επιμόρφωση συμμετείχαν αντίστοιχα εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Εσθονία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

 

Όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του IKY στο Facebook Link και Κοινοποιήθηκε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Περ/κης Δν/σης Εκπ/σης Κρητης

Copyright © 2013. 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Rights Reserved.