^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2015

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού, την τελευταία εκπαιδευτική του δραστηριότητα λίγο πριν το Πάσχα.


Πιο συγκεκριμένα η ομάδα ρομποτικής του σχολείου της ΣΤ' τάξης "Τα Ρομποφιλαράκια" ετοίμασε μια κατασκευή με τουβλάκια Lego και τη "ζωντάνεψαν" με χρήση του προγράμματος Scratch, εμπνευσμένα από το αεροδρόμιο της πόλης μας. Οι μικροί μαθητές μας, σε γιγαντοοθόνη, παρουσίασαν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, τον τρόπο που εργάστηκαν για να ολοκληρώσουν την εργασία τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Λίγο μετά οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων επισκέφτηκαν το περίπτερο του σχολείου μας και γνώρισαν από κοντά τα ρομπότ και έπαιξαν μαζί τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές της ομάδας και του γονείς τους που όλο αυτόν τον καιρό στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις:
Παπαϊωάννου Εμμανουέλα
Γλυτσού Ματίνα (Σταματία)
Λιαπάκη Μαρίνα
Δημητράκη Χριστίνα
αλλά κυρίως να συγχαρούμε την υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κα Τρυφίδη Φωτεινή η οποία εργάστηκε σκληρά και προετοίμασε όλα τα παιδιά, για την παρουσίαση αυτή.
Συγχαρητήρια παιδιά! Η παρουσία όλων ήταν εξαιρετική...


Για άλλη μια φορά αποδείξατε πως στο σχολείο μας, η μάθηση δεν είναι πλέον περιορισμένη, σχετική και στάσιμη αλλά συνδυαστική, καινοτόμα και δυναμική...

 

Copyright © 2013. 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Rights Reserved.