^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Στην Κνωσό για πρότυπη διδασκαλία οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είχαν χθες οι μαθητές της Γ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού, οι οποίοι στο πλαίσιο πειραματικής διδασκαλίας εκτός τάξης, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, προσεγγίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο την τοπική ιστορία.

Σε ανακοίνωση του σχολείου υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:
"Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Πρότυπη πειραματική διδασκαλία εκτός τάξης΄΄ αφού ΄΄Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις΄΄, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, παρακολούθησαν μια ιδιαίτερη προσέγγιση διδασκαλίας της τοπικής Ιστορίας όπως περιγράφεται αναλυτικά στα σχολικά εγχειρίδια της Τρίτης Δημοτικού, εκεί όπου πραγματικά διαδραματίστηκαν τα γεγονότα δηλαδή στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Τη διδασκαλία ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ. Χαλκιαδάκη Μαρία και Δασκαλάκη Γεωργία με τη σημαντική συνδρομή της εξαιρετικής ξεναγού κ. Σόνιας Νερολαδάκη και τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το ιστορικό μεγαλείο του χώρου με εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της της διδακτικής μας προσέγγισης και ιδιαίτερα τον Υπεύθυνο του Συλλόγου Ξεναγών Κρήτης κο Μαυράκη Γιώργο για την πολύτιμη βοήθειά του".

 

Copyright © 2013. 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Rights Reserved.